Curt & Roland - Blogg & Information!

Curt & Roland - Blogg & Information!

50-årsjubileum och DVD "release" av en filmdokumentär om Curt & Roland.

InformationPosted by Niclas Petersén Sun, May 19, 2013 21:42:00

Roland Lundgren, från välkända kristna sångarduon Curt & Roland, firar i år 50 års jubileum som sångare och evangelist. På lördag 25 maj framträder Roland tillsammans med Curts son Niclas på anrika Vrigstads marknad kl. 14.00 och senare på kvällen deltar de också i Stockarydsfestivalen kl. 19.00

I samband med detta är det DVD ”release” av en ny filmdokumentär om Curt & Rolands historia från tidigt 60-tal fram till Curts död 2009. Duon var en av de första kristna grupperna som använde elgitarrer och har haft stor betydelse för den kristna musikens utveckling i såväl Sverige som Norge. Curt & Roland var vid flera tillfällen i Nashville och spelade in skivor. Tre av deras LP-skivor sålde guld och de har totalt sålt mer än 500 000 skivor genom åren. Curt o Roland gjorde sig kända över hela Skandinavien men också utöver dess gränser genom flera utlandsturnéer. De har medverkat i TV ett flertal gånger, sista gången tillsammans blev i TV-succén "Minns du sången”.

Roland Lundgren har mestadels rest som soloartist sedan 2003, då Curts sjukdom till slut satte definitivt stopp för duons långa karriär tillsammans. Roland är genom sin sång, sitt gitarrspel och folkliga framtoning, fortfarande känd och omtyckt av väldigt många människor. Han har sina rötter i västgötamyllan och vill det sig väl, så berättar han ofta på klingande västgötsk dialekt en rolig västgötahistoria också.

De senaste åren har Roland ibland med sig Curts son Niclas Petersén, och då blir det förstås ”Curt & Roland stil” på sångerna. Nu på lördag är ett sådant nostalgiskt tillfälle, och att DVD ”releasen” sker i Småland känns väldigt naturligt, då Curt & Roland ofta var här i många olika sammanhang.

www.curolmusic.se

  • Comments(0)//news.curolmusic.se/#post90